Reader’s Feedback

Grenzeling – Readers Feedback

Peter Leyman / gedelegeerd bestuurder/VOKA: “Elke bedrijfsleider moet wakker liggen van innovatie en opleiding. Dit boek onderschrijft dat op een vlotte en prozaïsche manier; doorspekt met een vleugje psychologie.”

Harald De Graeve / Operations director Europe / Johnson Controls: “Snelle aanpassing aan de steeds wijzigende markt is cruciaal in de autonijverheid. Naast Kaizen en Lean Manufacturing-principes gaf dit boek ons ook innovatieve ideeën uit andere sectoren. Het resultaat is niet alleen een betere kwaliteit, maar vooral meer efficiëntie op de werkvloer.”

Hans Dieltjens /Executive Vice President /Global Tank Systems TI Automotive: “Dit boek plaatst de mens centraal in de industrie. Veelal krijgen managers te maken met een overvloed aan nieuwe technieken en methodes, maar tenslotte blijven bedrijven een combinatie van mensen. Een absolute aanrader. Kopen en lezen!”

Wim Maton / Engineering Manager/ Asco: “Grenzeling is een boek dat uitsteekt door zijn vernieuwende mix tussen concepten en psychologie. Iedereen die in de industrie de verantwoordelijkheid heeft over een groep mensen weet hoe men niet vooruit geraakt zonder zijn mensen mee te krijgen, te motiveren en te dynamiseren voor verandering. Iedereen die in techniek of produktie zit weet ook hoe de huidige concurrentie ons verplicht om alsmaar beter te doen, te innoveren en nieuwe verbeteringen te doen. “Grenzeling” is het enige boek dat ik ken dat beide aspecten – de psychologie en de techniek – en hun interactie duidelijk uitlegt en innoverende inzichten geeft over hoe we deze in onze dagelijks leven kunnen invoeren. Als toetje wordt het geheel dan nog verpakt in een leesbare romanvorm zodat het zichzelf uitnodigt om opengeslagen te worden.Als engineering manager in een hoogtechnologisch bedrijf heeft “grenzeling” mij nieuwe inzichten verschaft over hoe tot nieuwe verbeterde processen te komen en nog belangrijk hoe we deze bij onze mensen moeten invoeren. Ik heb geleerd waar er nog nieuwe verbeteringen kunnen liggen en hoe ik in deze in de praktijk kan brengen. Als gevormde ingenieur zijn de psychologische inizchten niet eenvoudig te vatten maar zeer noodzakelijk. Het boek heeft me ook ten gronde doen nadenken over mijn aanpak en de processen die we in plaats hebben. Iets waar ik in het dagdagelijks leven te weinig tijd voor neem. Bovendien weet ik uit ervaring dat de schrijvers hun boek geschreven hebben op levensechte ervaringen en dat het dus zeker geen theoretische principes zijn maar werkwijzen die verbeterd zijn door een dagdagelijkse praktijk. Het boek is een motivator om nieuwe wegen in te slaan en onze welgekende comfortzone te verlaten op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Een aanrader voor iedereen die gedreven is door mensen en innovatie.”

Steven Straetmans / Production Engineer/ Baltimore Aircoil Int.NV :”Na de eerste ‘inleidende’ hoofdstukken volgt een interessant en vlot lezend boekje, waarbij je, grinnikend om de geschetste situaties tussen de mensen, de oogkleppen ziet die we elke dag opnieuw zelf tegenkomen en voor onszelf opbouwen. Toch bizar hoe moeilijk het lijkt, van ons eigen paadje, een stap opozij te durven zetten, ook al is dat ‘maar’ een klein stapje. Door later ook met de eenvoudige technieken aan de slag te gaan en vooral de situaties te onderkennen (herkennen) zijn ze alvast voor ons een leidraad en gids om op een meer vanzelfsprekende manier ons te verbeteren.”

Igor Byttebier / Auteur: ‘Creativiteit – Hoe? Zo!’: “Een nieuwe stap in infotainment. Grenzeling is een technisch boek, maar het leest als een film. En het werkt!”

Hans Van Den Berg / Managing Director/Biomet: “Eens begonnen met lezen, wil je niet meer stopppen. Het boek is zo realistisch geschreven en is tegelijk zo leerrijk voor alle bedrijven. Ik heb dit met plezier gelezen en ga de verworven kennis zeker toepassen binnen ons bedrijf. Een echte aanrader!”

Sammy Tanghe /Supply Chain Planning Director /Alcatel-Lucent Bell NV: “Heel toffe formule en zeer vlot leesbaar. Eens je de eerste 20 pagina’s gelezen hebt en de personage goed kan positioneren, dan leest het echt als een trein (of een film). Als je het mij vraagt: een grotere nadruk op de psychologische aspecten dan op de echte technische aspecten. Na het lezen van het boek lijkt het mij eerder een uitnodiging om bij P41 langs te komen als je meer wil weten over de technische concepten, beschreven in het boek.”

Eddy Van de Reviere / Area Continuous Improvement Manager/ Tower Automotive: “Niet alleen werd de productie omgeving kritisch bekeken en met creatieve methodieken verbeterd, het concept “boek” werd met hetzelfde creatieve elan onderhanden genomen. Het resultaat is vlot leesbaar en uit het ‘productie’leven gegrepen. Had ik dit boek maar kunnen lezen toen ik nog student was, dan had ik al een pak essentiële ervaring nog voor ik het beroepsleven aanving.”

Stef De Corte / CEO Imaging Spector Photo Group: “Innovatief, zowel door het als een boek te brengen, als naar de aanpak die wordt beschreven. Dit zijn mensen die hun nek durven uitsteken, dat blijkt ook uit het feit dat ze zichzelf als personages brengen, en met een kwinkslag. Leest vlot, je wordt meegenomen in het verhaal, je wil er meer van weten. Ik heb het alvast in één ruk uitgelezen. We gaan er zeker zaken van toepassen in onze organisatie.”

Jeroen Deserrano/Demenor: “Toen ik het boek vrijdag laatstleden gekocht had begon ik even te twijfelen over mijn 20 EUR. Een psychotechnologische businessroman… en ik die zo graag verhalen lees?! Ai caramba, ik was tijdens de aankoop waarschijnlijk lichtjes verdoofd of eerder overweldigd door je manier van lesgeven waardoor ik het boek toch gekocht had. Echter, niets was minder waar, maar zoals Steve Jobs zegt… ‘you can’t connect the dots by looking forward, only by looking backwards!’. Vrijdagavond heb ik me dan maar in mijn zetel genesteld en gestart met het lezen van de achterflap. Hmmm… dit maakte me niet veel wijzer. Dan maar effectief gestart met het boek zelf en het heeft me bijzonder geïnspireerd. Niet de dode saaie materie van een standaard technisch werk maar een boek met een verhaal en toch technisch gespekt. Daar ik zelf een sterke interesse vertoon in de gedragingen van mensen, was ik bijzonder verrast, dan weliswaar naar de aangename kant toe, van de psychologische aspecten die behandeld werden. Kortom, een aanrader voor iedereen!”

Azur.be, online boekenwinkel: recensies van kopers